Malzemeler:
Hamuru için
9 bardak un
3, 5 bardak su
2 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
1 adet soğan
1kg ıspanak (temizleyip suda haşladım ve suyunu sıktım)
yarım yemek kaşığı salça
Pulbiber
Karabiber
Tuz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
istenen baharatlardan da eklenebilir.
Gereken diğer malzemeler
1 kase yogurt (üzeri için)
Sıvı yağ (hamuru açmak için)
Hazırlanışı:
İç harcı için soğan küçük küçük doğranır. Uygun bir tavaya sıvı yağ alınarak soğanlar hafif kavrulur. Daha sonra salça ve baharatlar eklenerek 1-2 dk daha kavrulduktan sonra haşlanış suyu sıkılan ıspanak ilave edilir. Karıştırılır 1-2dk kavurduktan sonra ocaktan alınır.
Hamur için yoğurma kabına un ve tuz alınır. Yavaş yavaş su eklenerek hamur yoğrulur. Un miktarı yarım bardak az yarım bardak çok olabilir. Hamurun kıvamına göre un ya da su eklemesi yapabilirsiniz. Hamur toparlandıktan sonra un serpilmiş geniş bir tezgaha ya da masaya alınır. Daha sonra 9 eşit bezeye bölünür. Her beze un yardımı ile servis tabağı boyutunda açılır ve yağlanmış fırın tepsisine konue ve üzerine bol sıvı yağ ve yogurt karısımı sürülerek bir tepsiye üst üste dizilirler. Üçüncüde ıspanaklı iç harç konur ve tekrar uç yufka konur ve tekrar iç harç konulur ve uç yufka daha aynı şekilde tepsiye dizilir. Hamurlarımızı bu şekilde de 15-20 dk dinlendirilir. Sonra dilimlenir ve üzerine yoğurt ve sıvı yağ karışımı bolca sürülür. 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder