10 Mart 2016 Perşembe

Hashaslı Pogaça

Malzemeleri:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta (sarısı üzerine)
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
aldığı kadar un

Hamura sürmek için:
2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
2 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı pekmez
sıvıyağ
isteğe göre şeker
Bir tutam ceviz içi
Eritilmiş tereyaği

Yapılışı:
Ilık süt ve ılık suyu yoğurma kabına alın mayayı eritin diğer malzemeleri de karıştırıp unu ekleyerek oldukça yumuşak bir hamur yoğurun ağzını kapatıp çok az mayalanmasını bekleyin az mayalanmış hamuru 3 veya 4 eşit parçaya bölün ilk bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın bir kasede sıvı yağ haşhaş ezmesi ve diger malzemeleri karıştırıp sürülebilir kıvama getirin açtığınız hamura önce eritilmiş tereyağ sonra haşhaşlı harctan sürün diğer bezelere de aynı şekilde açıp tereyağı ve karışımdan sürüp üst üste koyun elinizle bastırarak açabildiğiniz kadar açın rulo şeklinde sararak 2-3 parmak genişliğinde dilimleyin ve yuvarlayın yağlanmış tepsiye dizip tepsi mayası için 20 dk mayalandıralım üzerine yumurta sarısı sürün ve fırına verin 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder