22 Nisan 2016 Cuma

Ciğer Kapama

Ciğer kapama
Malzemeler
3 brdk pirinç
1 tabak tavuk ciğeri
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
1 soğan
1 patates
2 adet tavuk bulyon
5 bardak su
2 yemek ksg tereyag

Yapılışı:
Cigerler güzelce ayıklanır, yıkanır, doğranır ve güzelce sotelenerek pişirilir. Dıger yandan pirinçler yıkanır. Bir tencerede tereyağında fıstıklar  ve bulyon kavrulur, üzerine pirinçler ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Kuş üzümüde eklenerek iyice kavrulur ve altı kapatılır. Patates ve soganlar temızlenıp yuvarlak kesılır. Genişçe bir tencereye bir sıra ciğer üzerine yuvarlak kesilmiş soğan ve yuvarlak dilimlenmiş pates konur üzerine az pirinç konur ve tüm malzeme bıtene kadar tekrarlanır ve üzerine 5 brdk su konularak pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder