13 Nisan 2016 Çarşamba

Çikolatalı cheeskek

Çikolata Soslu Cheesekek Malzemeler

Alt tabanı için;
2 paket burçak bisküvi
1 su bardağı fındık
1,5 kaşık tereyağı

Ortası için;
200 gr labne peyniri
1 paket krema
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
3 adet yumurta
1 paket vanilya

Üzerinin sosu için;
2.5 su bardağı süt
1 pkt çikolata sos

Yapılışı:
Öncelikle çikolata sosumuzu hazırlamak üzere gereken tüm malzemelerimizi küçük bir tencereye alıp koyu kıvam elde edene kadar karıştırıyoruz. Ve koyulaşan malzemeyi ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Ardından cheesecakemizin alt tabanını hazırlamak için önce bisküvilerimizi un haline gelecek şekilde rondoda çekiyoruz ve derin bir kaba koyuyoruz. Bu işlemi fındık için de yaptıktan sonra eritilmiş tereyağımızı üzerine ekleyerek malzemelerimizi kaşık yardımı ile güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra bu harcımızı iyice yağladığımız kelepçeli kalıba döküyoruz ve bir kaşık yardımı ile tabana iyice yayıyoruz. Daha sonra orta kısmı için derin bir kaba önce labne ve kremayı döktükten sonra mikser ile çırpıyoruz. Şekeri de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Akabinde yumurtalarımızı teker teker harca ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Her bir yumurtayı eklediğimiz de 20 şer saniye kadar çırptıktan sonra diğer bir yumurtayı ekliyoruz. Yumurtaların hepsini ekledikten sonra 5 dakika aralıksız olarak harcımızı çırpmaya devam ediyoruz. (Bu işlemi mikserin en düşük hızında yapıyoruz) Son olarak unu ve vanilyayı da ekledikten sonra çok az daha karıştırdıktan sonra işlemi sonlandırıyoruz. Ardından kelepçeli kalıbımızın etrafını folyo ile iyice kaplıyoruz. Bu işlemi fırında harcımızın kenarlarının yanmaması için yapıyoruz. Daha sonra harcımızı kelepçeli kalıba döküyoruz. Kalıba hafifçe vurup harcın içinde kalan hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlıyoruz. (Öncelikle160 derecede fırını açıp bir tepsiye su koyup fırına koyuyoruz.)160 derecede 45 dakıka pişmeye bırakıyoruz. Harcımız piştikten sonra fırını kapatıyoruz fakat fırının kapağını 1 saatten önce asla açmıyoruz. 1 saatin sonrasında fırınımızdan çıkardığımız harcı sallıyoruz ve içinin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Pişmemiş ise bir süre daha pişiriyoruz. (Fırında pişme esnasında harcın üstünü kontrol edin kızarmayana kadar çıkartmayın) Daha sonra harcımızın ılınmasını bekleyelim ve ılındıktan sonra üzerine çikolata sosunu da ilave edip üzerini örttükten sonra buzdolabında bir gün bekletelim. Afıyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder