25 Şubat 2016 Perşembe

Çikolatalı parfe

 
Malzemeler;
1  paket  çikolatalı  şanti
1  su  bardağı  süt
2  paket  pötibör bisküvi
1  su  bardağı  dövülmüş  ceviz
Üzeri  ve  servis  için  1 paket bitter  çikolata

Yapılışı:
Krem şantiyi geniş  bir  kap  içine  alıp  süt  ile  çırpın. Dolaba  kaldırıp  yarım  saat  soğutun. Soğuyan  şantinin  üzerine  bisküvileri  kırın.Çok  ince  kırmayın ki  görüntü  daha  hoş  olsun. Dövülmüş  cevizin  bir  miktarını  üzerini  süslemek  üzere  ayırıp, kalanını  bisküvilerin üzerine  ekleyin.Tüm  malzemeyi  karıştırıp  streç  film  serdiğiniz  kalıba  karışımı  boşaltın.Bu  şekilde  en  az  6  saat  dondurucuda  bekletin. Sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz, servise hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder