13 Şubat 2016 Cumartesi

Kokostar kek


Malzemeleri
Kek hamuru için:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un 1 paket kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

içi için:
1, 5 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta akı

üzeri için:
1 paket sütlü çikolata
Hindistan cevizi

Yapılışı:
Öncelikle kek hamurumuzu hazırlayalım. Yumurta ve şekeri en az beş dakika kadar mikser ile çırpalım diğer malzemeleri de ekleyelim  cırpmaya devam edelim. Geçelim iç malzemesine; Hindistan cevizi, pudra şekeri ve yumurta aklarını bir kapta güzelce yoğuralım. Yoğurma işlemi bittkten sonra elimizi ıslatalım ve bu hamurdan ceviz büyüklüğün de toplar yapalım on beş adet. Daha sonra ortası delik kek kalıbımızı yağlayalım. Kek hamurunu ikiye bölelim birinci kısmı dökelim. Kalıba üzerine yaptığımız topları dizelim üzerine tekrar kalan hamuru dökelim. 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim. Kürdan batırıp kontrol edebiliriz. Bu arada üzeri için çikolatamızı benmari usulü eritelim. Keki fırından çıkardıktan sonra sıcakken servis tabağına ters çevirelim üzerine erittiğimiz çikolatayı tatlı kaşığı ile gezdirerek dökelim son olarak da Hindistan cevizi serpelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder