27 Şubat 2016 Cumartesi

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeleri
3-4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz içi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket toz kremşanti

Şerbeti İçin:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker

Süslemek için:
1 su bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı:
Tatlının öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. Su ile şekeri ocağa alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika kaynatıyoruz. Diğer taraftan kekini hazırlamaya başlıyoruz. Yumurtaları ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz sonra yağı koyup çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra kalan malzemelerin hepsini ekleyip iyice çırpıyoruz. Yağlanmış tepsiye kek karışımını döküyoruz önceden ısıtılmış 170 derecede pişirmeye bırakıyoruz. ( yaklaşık 35 dakika) Pişen kekimizi fırından alıyoruz. Yaklaşık 5-6 dakika bekletiyoruz. Soğuyan şerbetimizi üzerine gezdiriyoruz ve hemen kreması için sütü tencereye boşaltıyoruz. İçine unu, şekeri ilave edip kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Kaynayıp da muhallebi kıvamına gelince içine krem şantiyi de ekleyip 5 dakika çırpıyoruz. Çırptığımız kremayı tatlımızın üzerine yayıyoruz son olarak da cevizle süslüyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder