Malzemeleri
Yarım kilo köftelik bulgur
Yarım su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Reyhan (fesleğen)
Sosu için;
2 diş sarımsak (isteğe göre)
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 yemek kaşığı domates salçası
Kuru nane
Pul biber,
1 çay bardağı sıcak su.
Üzerine sarımsaklı yoğurt,
Süslemek için dereotu veya tereyağı ve salçayı ocakta kokusu çıkana kadar kavurup dökün.
Yapılışı:
Öncelikle bulgur ve irmik karıştırılır. Üzerini geçecek kadar suda ıslatılıp süzülür ve bir saat dinlenmeye bırakılır. Yumuşayıncaya kadar bekletilir. Daha sonra genişçe bir kaba veya tepsiye alınarak çiğ köfte yoğurur gibi yoğrulur. Ardından üzerine diğer malzemeler eklenir. İyice karıştırılarak yoğrulmaya devam edilir.Yoğururken içi su dolu bir kabı yanınızda bulundurmanız işinizi kolaylaştıracaktır.Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğrulur. Fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Yuvarladığınız parçaları unlu zemine diziniz. Hepsi bitince ister kızgın yağda kızartın, isterseniz de haşlayabilirsiniz. Daha sonra salçalı sosu hazırlayıp üzerine döküyoruz, onun üzerine sarımsaklı yogurdumuzu döküyoruz. Sonra nane, tereyağ ve salçayı kızdırıp yada dereotu ile üstünü süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder