15 Şubat 2016 Pazartesi

Puf böreği



Malzemeler:
2.5 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
2 kaşık yoğurt
1 yumurta
İçi için;
Çekirdekleri çıkarılmış zeytin, salam,peynir, patates, sosis, kıymalı harç kullanabilirsiniz

Yapılışı:
Hamur malzemelerini bir kaba alın ve özleşene kadar yoğurun. 10 dakika bekletin. Küçük ve çok ince olmayacak şekilde açın. İç harcınızı koyun kenarlarını çok iyi kapatın veya ben ruletle kesiyorum. Kenarlarını çatalda batırabilirsiniz. Bol sıvı yağda kızartın yalnız çok çabuk kızarıyor yanından ayrılmayalım. Kızaran börekleri tabağa alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder