Malzemeleri:
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un (2.5 su bardağına yakın)
üzeri için;
1 yumurta sarısı
İç harcı için:
beyaz peynir
Yarım paket labne peyniri
Kaşar peynir rendesi
Süslemek için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
İnce kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Ilık süt,şeker,tuz,sıvıyağ ve maya karıştırılır, un azar azar eklenir ve çok yumuşak kıvamda hamur elde edilir.(elinize hamur yapışırsa,elinizi sıvığa batırıp yoğurun). yoğurulan hamur kabarana kadar ılık ortamda bekletilir. Kabaran hamurdan cevizden küçük bezeler koparılır ve tepsiye dizilir ve tekrar kabarmaya bırakılır (yaklaşık 1.5 saat bekletin, böylece fırında pişerken 2 katı kabardığını göreceksiniz). Kabaran hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir. 180 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen bezeler soğutulur ve soğuyan bezeler bıçak yardımıyla ikiye ayırmayacak şekilde ortadan kesilir, içine hazırlanan peynirli harç sürülür. Kapatılan bezenin ağız kısmınada hafif harçtan sürülür ve rendelenmiş kaşar,ince kıyılmış maydonoz batırılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder