1 kilo un
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane maya
İçi için
Zeytin
Üzeri için :
Susam
Çörek otu
bir yemek kaşığı pekmez
bir su bardağı su
Yapılışı:
Su, yağ, şeker, maya,tuz güzelce karıştırılır yavaş yavaş aldığı kadar un eklenir. Hamurumuz haZır olunca ufak bezeler koparılır içine zeytin konulur ve kapatılır. Bir kaba pekmez ve su karışımı konur, ve zeytinli pogaçamızı pekmezli suya batırıyoruz ve tespiye dizerek 45 dakika mayalanmaya bırakalım mayası gelen hamurumuzun üzerine yumurtanın sarısını sürün ve çörek otu, susam serpip süsleyiniz ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Not: Bu pogaçalarımız pişince ilk sıcağı geçer geçmez buZluğa atın ve istediğinizde yarım saat önceden çıkarıp aynı tazeliğinde çıkarıp yiyebilirsiniz. Çocuklarımız için harika bir beslenme yemeği
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder