Malzemeler
3 su bardağı un
1 paket oda ısısında tereyağı veya margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
1 şeker kaşığı kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
1 kahve fincanı pudra şekeri (üzeri için)
İç malzemesi;
3 elma orta boy elma rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 küçük boy çay bardağı şeker
1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı )
Hazırlanışı
Rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca istenirse ceviz de konulur. Ayrı bir yoğurma kabında hamur malzemeleri yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğrulur. Ufak bir parca alınır limon sıkacagı strec filmle kaplanarak içine konur ve oyuk açılır.açılan oyuğa iç harç konur ve tepsiye ters çevrilir. Hamur bitene kadar aynı işlem yapılır ve tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Pişirilince soğutulur ve pudra şekeri ile servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder