
Malzemeler:
1 çay bardağı ılık süt
Yarım cay bardağı ılık su
Yarım cay bardağı yoğurt
Bir yemek kaşığı kuru maya
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı şeker
Un
1 çay bardağı ılık süt
Yarım cay bardağı ılık su
Yarım cay bardağı yoğurt
Bir yemek kaşığı kuru maya
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı şeker
Un
Yapılışı:
Süt, su, şeker ve maya bir kapta karıştırılır. Daha sonra yoğurtla eklenir yoğurulur. Diğer malzemeleri de ekleyerek yumuşak bir hamur elde edilir. Sonra üzerini örterek mayalanmaya bırakalım, mayası gelince küçük bezelere ayırıp ve cay tabağı büyüklüğünde Acın ve 200 derecede 30 dakika pişirin. Dışı yumuşacık içi boş bir ekmek oluyor. Afiyet olsun.
Süt, su, şeker ve maya bir kapta karıştırılır. Daha sonra yoğurtla eklenir yoğurulur. Diğer malzemeleri de ekleyerek yumuşak bir hamur elde edilir. Sonra üzerini örterek mayalanmaya bırakalım, mayası gelince küçük bezelere ayırıp ve cay tabağı büyüklüğünde Acın ve 200 derecede 30 dakika pişirin. Dışı yumuşacık içi boş bir ekmek oluyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder