29 Ocak 2016 Cuma

Krep


Malzemeler:
2 adet yumurta
2 su bardağından biraz az un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
pişirmek için margarin veya sıvı yağ

Yapılışı:
Kahvaltılık krep hazırlamak için önce un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpalım. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin.  Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin veya sıvı yağ koyup kızdırın. Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayalım. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin. İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister. Biraz pratik yapmanız gerekebilir. Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek veya tuzlu seviyosanız içine peynir sararak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder