
Malzemeleri:
Yarım kilo hamsi (kılçıklarından ayıklanmış)
1 su bardağı pirinç
1 buyuk kuru soğan
Çam fıstığı
Kuş üzümü
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ
Maydanoz (İstenirse, ben kullanmadım)
1 adet limon
1 su bardağı pirinç
1 buyuk kuru soğan
Çam fıstığı
Kuş üzümü
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ
Maydanoz (İstenirse, ben kullanmadım)
1 adet limon
Yapılışı:Hamsileri kılçıklarından ayırıp tuzlayalım ve mısır ununa bulayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp fıstıklar ile birlikte kavuralım.
Yıkadığımız pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim en son yıkanmış pirinci ve kuş üzümünü ekleyip 2 bardak su ekleyip tuzunuda atıp pişirelim. Piştikten sonra Karabiber ekleyelim ve karıştıralım. Pilavımız biraz dinlensin Pilav dinlendikten sonra istersek maydanoz ekleyip karıştıralım.
Tavamıza Hamsilerin sırtı alta gelecek şekilde ve kenarları tavanın kenarını örtecek sekılde dizelim. İçine pilavı koyup hamsilerin sarkan kısımlarını üste katlayalım. Açıkta kalan yerlere de hamsilerle kapatalım.Güzelce altını üstunu sıvıyağ veya tereyağı ile kızartalım, bol limon ile tuketelim. Afiyet olsun
Yıkadığımız pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim en son yıkanmış pirinci ve kuş üzümünü ekleyip 2 bardak su ekleyip tuzunuda atıp pişirelim. Piştikten sonra Karabiber ekleyelim ve karıştıralım. Pilavımız biraz dinlensin Pilav dinlendikten sonra istersek maydanoz ekleyip karıştıralım.
Tavamıza Hamsilerin sırtı alta gelecek şekilde ve kenarları tavanın kenarını örtecek sekılde dizelim. İçine pilavı koyup hamsilerin sarkan kısımlarını üste katlayalım. Açıkta kalan yerlere de hamsilerle kapatalım.Güzelce altını üstunu sıvıyağ veya tereyağı ile kızartalım, bol limon ile tuketelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder