Malzemeleri:
Yarım kg ısırgan otu
1.5 su bardağı mısır unu veya un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane (varsa taze yeşil nane kullanın
4-5 diş sarımsak
1 soğan
tuz
Yapılışı:
Ellerinize eldiven geçirerek ısırgan yapraklarını ayıklayın. Ayıklanan ısırgan otunu yıkayıp üzerini geçecek kadar suda haşlayın. Isırganlar yumuşayınca haşlama suyundan 1 bardak ayırıp suyunu süzün. Ben kendi suyunun tamamını kullanmıyorum, tadı çorbayı biraz bozabilir. Çok faydalı bir ot olduğu için haşlama suyunun yalnız bir kısmını kullanıyorum. Tercih sizin. Süzdüğünüz yaprakları daha sonra tencereye alın ve suyu da ekleyerek blender’dan geçirin. Haşlanmış otlar püre gibi iyice ezildikten sonra üzerine bir kaç bardak daha su ekleyin ve ocağa alarak yavaş yavaş mısır ununu ekleyin. Bir taraftan da çırpıcı telle karıştırın. Mısır unundan dolayı kaynadıkça koyulaşacaktır. Kıvamını kendiniz ayarlayacak şekilde istediğiniz gibi su ekleyebilirsiniz. Ocaktan almaya yakın dövülmüş sarımsak ve soğanları tereyağında bir güzel kavurun ve çorbaya ilave edin, koku vermesi için taze veya kuru nane ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve karıştırarak ocaktan alın. Fazla bekletmeden tercihen mısır ekmeği ile sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder