
Malzemeler:
1 paket yufka
1 su bardağı süt
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım kilo peynir karışımı ( lor peyniri, kasar peynir rendesi, isteğe göre tulum, beyaz peynir)
Bir tutam Maydanoz
Çörek otu ( üzeri için)
1 paket yufka
1 su bardağı süt
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım kilo peynir karışımı ( lor peyniri, kasar peynir rendesi, isteğe göre tulum, beyaz peynir)
Bir tutam Maydanoz
Çörek otu ( üzeri için)
Yapılışı:
Yufkamızı dört parçaya bölüyoruz, sonra üçgen olan yufkanın bir tanesi alınır, bir kasede süt, yağ, yumurta iyice karıştırılır ve yufkaya iyice sürülür sonra üçgen yufkamız uç kısmından yukarı doğru buruşturularak çıkarılır ve iki kanadı üst üste konur ve peynir maydanoz karışımı iç harcımız dan bir kaşık konularak yuvarlanır. Diğer yufkalar ada aynı işlem uygulanır ve tamamı bitince tepsiye dizip üzerlerine sütlü harçtan bolca sürülerek çörek otu ile süslenir. 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir. Su böreği tadınca enfes yumuşacık böreklerimiz hazır. Afiyet olsun.
Yufkamızı dört parçaya bölüyoruz, sonra üçgen olan yufkanın bir tanesi alınır, bir kasede süt, yağ, yumurta iyice karıştırılır ve yufkaya iyice sürülür sonra üçgen yufkamız uç kısmından yukarı doğru buruşturularak çıkarılır ve iki kanadı üst üste konur ve peynir maydanoz karışımı iç harcımız dan bir kaşık konularak yuvarlanır. Diğer yufkalar ada aynı işlem uygulanır ve tamamı bitince tepsiye dizip üzerlerine sütlü harçtan bolca sürülerek çörek otu ile süslenir. 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir. Su böreği tadınca enfes yumuşacık böreklerimiz hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder