Malzemeler:
Hamur için:
Bir su bardağı ılık su
Bir paket maya (iki tatlı kaşığı)
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir su bardağı yoğurt
5-6 bardak un
Kıymalı iç için:
1 kilo dana kıyması
2 adet soğan
yarım demet maydanoz
Sivri biber ( iki adet )
1 kaşık pul biber, kırmızı toz biber, tuz
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Not: kaşarlı, sucuklu, kavurmalı, yumurtalı veya karışıkta yapabilirsiniz.
Yapılışı:
Önce kıymalı içimizi hazırlayalım. Pide yapımında unutulmaması gereken bazı önemli unsurlar var birincisi iç malzemelerinizi ayrı ayrı robotton geçirin, eğer robotunuz yoksa, çok ince şekilde doğramanız lazım. Ben önce soğanları, sonra domatesi ve biberi robottan geçirdim. Maydanozu robottan geçirmeyin çok kötü bir yeşil renk salıyor. Zaman ayırın ve çok ince bıçakla doğrayın. Önce kıymayı ve soğanı güzelce kavuralım ve sonra diğer malzemeleri de ekleyin kavurun yağ azsa az yağ ekleyelim kavurma işlemi bitince maydanozuda isteğe göre ekleyip soğumaya bırakalım..
Hamuru için:
Su, maya ve şekeri karıştırın. İki dakika maya kabarana kadar bekleyin. Geri kalan bütün malzemelerini ekleyin ve hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun. Hamurunuzu dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurunuzu istediğiniz ölçüde bezelere ayırın. Unlanmış bir zeminde hamurunuzu uzunlamasına açın, ortaya kıymalı içinizi dökün. Tutması için bastırın. Kenar içe doğru kıvırın ve uçlardan birleştirin. Yağlı kağıda dizin. İsteğe göre üzerine yumurta sürebilirsiniz. Almaya yakın kasar ve yumurta da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder