2 Ocak 2016 Cumartesi

Şekerpare



Malzemeler:
200 gr. tereyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 su bardağından biraz fazla un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Ben şerbetini bazen sütle yapıyorum daha hafif oluyor denemenizi tavsiye ederim.
Yapılışı:3 su bardağı seker
3 su bardağı süt
Üzeri için: fındık, hindistan cevizi
Şekerpare Nasıl Yapılır?
Un, kabartma tozu ve irmiği karıştırma kabına alın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ekleyip yoğurun. Yoğurt ve yumurtaları ekleyin. (Yumurtanın birisini isterseniz sarısını üzeri için ayırın, üzerine sürmeye bilirsiniz de ) Yeniden yoğurun. Un az gelirse 1 yemek kaşığı daha ekleyin. Kulak memesinden bile yumuşak bir hamur olacak. Ele yapışması geçtiği an un eklemeyi bırakın. Hamurdan orta boy bir ceviz kadar parçalar alıp yuvarlayın. Aralıklı olarak yağlanmamış tepsiye dizin. Üzerlerine bir adet bütün fındık batırın. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Şerbeti daha iyi çekmesi için şekerpareleri daha küçük bir tepsiye dizin. Soğuk şekerpareye sıcak şerbeti dökün. En az 3 saat bekleyen tatlı servise hazırdır. afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder