2 Ocak 2016 Cumartesi

Sufle
















Malzemeleri:
3 tane yumurta (yumurtalar büyükse 2 tane kullanabilirsiniz)
80 g bitter çikolata
Yarım su bardağı un
50 g tereyağı
3 yemek kaşığı şeker (az şekerli seçerseniz şekeri biraz azaltın)
Yapılışı:
Çikolatalı sufle yapmaya başlamadan önce İlk önce fırını 220 derecede çalıştırın.Tereyağı ve bitter çikolataları teflon tavada kısık ateşte karıştırarak eritin. ( Ben bu sefer sütlü çikolata kullandım sizde deneyebilirsiniz) Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın. Çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın. Hamurumuz hazır. Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız yada kek kalıplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın. (Küçük kek kalıplarından 10 adet çıkıyor). Ben kek kalıplarında yaptım içine kek kapsülü koydum kolay çıktı.Daha önceden ısıttığınız fırında 8 dk da sufleniz hazır. Fırından aldıktan sonra bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin sonra ister tabağa ters çevirip ister kaseden yiyebilirsiniz. Kabınızı yağlamışsanız yapışmayacaktır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder