3 Ocak 2016 Pazar

Yaprak Sarma



Malzemeler:
Yarım kg asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
4-5 adet kuru soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı kuru nane
1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salcası
1 limon
tuz
Sumak

Yapılışı:
Öncelikle asma yaprakları kaynamış suda renkleri değişinceye kdar haşlanır süzülüp bir kenarda bekletilir. Bu arada derin bir tavaya sıvı yağ konulur üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanlar konulur ve hafif rengi sararıncaya kadar kavrulur.
Daha sonra içerisine yıkanmış pirinçler ilave edilip tekrar kavurmaya devam edilir. Pirinçler şeffaflaşınca içerisine domates  salçası ilave edilip 1-2 dakika daha kavrulup üzerine arzuya göre tuz ve baharatlar ilave edilir. Son olarak üzerine az miktarda su ilave edilip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Bir kenarda soğumaya bırakılır.
Son olarak dinlenmiş sarma içi alınıp yaprakların üzerine kafi miktarda konulup sarılır. Tencereye yerleştirilen yaprak sarmaların üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ve bir kaşık tereyağında kızdırılmış 3-4 diş sarımsak bir miktar salça ile  kavrulup, tuz ilave edip üzerine 1 limonu sıkıyoruz ve üzerine sumak serpiyoruz, bir tabak kapatıp, yeterli miktarda kaynatılmış su ilave edip pişmeye bırakılır.
Pişen sarmalar soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder