
(Hamsiköy Sütlacı )
Malzemeleri:
1,5 kg süt
1,5 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
1 tutam tuz
1 paket vanilya (isteğe göre)
Malzemeleri:
1,5 kg süt
1,5 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
1 tutam tuz
1 paket vanilya (isteğe göre)
Yapılışı:
Sütümüzü ve pirincimizi bir tencereye alalım pirincimizi de yıkayıp içine atalım, kaynamaya başlayınca pirinçler yumuşayana kadar arada karıştıralım. (En kısık ateşte) Süt kaynadıktan pirinç yumuşadıktan sonra şekeri ilave edin. 15 dakika kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra bir kapta 1 kaşık nişasta su ile iyice çırpın. Çırptıktan sonra ( isteğe göre vanilya ekleyebilirsiniz.)sütün içine azar azar dökerek karıştırın. 5 dakika daha kaynatın ve altını kapatın. Daha sonra fırın kaplarına dökün.Tepsimize su koyalım ve fırın kaplarını yerleştirelim. Bir kaba yumurta sarısını ve bir kepçe sütlacın suyu konur cırpılır ve sütlaçlarımızın üzerlerine sürülür. 250 derecede üstleri kızaracak kadar pişirin. servis yaparken üstüne fındık veya ceviz dökülebilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder