Tirit
Malzemeler:
1 kilo bulgur
1 bütün kaz
15 adet yufka
1 kasık tereyağ
Sıvı yağ
Yapılışı:
Önce kazın yağı yüzülür. Güzelce yıkanır ve tencerede eritilir. Eridikten sonra kıkırdakları alınır. Kaz eti ayrılır, yıkanır tencereye alınır. Üzerine su eklenir ve haşlanır. Daha sonra bulgur iyice yıkanır, tencereye tereyağ ve ayçiçek yağ eklenir, bulgur biraz kavrulur, haşlanan kazın suyuyla pişirilir. Bu arada haşlanan kazın etleri didiklenir, güzel bir kabın içine önce etler serilir sonra pilav koyulur. Büyükçe bir tepsiye ters çevrilir. Eriyen kaz yağına da biraz kazın haşlanan suyu da eklenir. Yufkalar batırılarak tepsinin kenarlarına yerleştirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder