Malzemeler:
5 kg şalgam
1 kg yeşil biber
2 limon
1adet yeşil elma
1 yemek kaşığı fesleğen
Yapılışı:
Şalgamları öncelikle soyuyoruz, doğruyoruz ve iki avuç kaya tuzu ile tuzlayıp sabaha kadar bekletiyoruz. Diğer yandan elmaları ve limonuda dilimliyoruz. Sabah salgamları suyla yıkıyoruz. Daha sonra 5 kg' lık kavonoza, şalgamları koyalım kavanoza yerleştirirken biraz şalgam, biraz biber, biraz limon dilimi biraz elma dilimi koyalım bu şekilde kavonozu dolduralım, en üste feslegeni koyalım, üzerine bir avuç kaya tuzu koyalım, aldığı kadar su koyup kapağını kapatalım ve 15 gün sonra tursumuz hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder