2 Ocak 2016 Cumartesi

Mantı


Malzemeler:1 paket hazır mantı
5 bardağı su
300 gr yoğurt
5-6 diş sarımsak
Bir yemek kaşığı domates salçası
Bir yemek kaşığı tereyağı
Bir adet et bulyon
Biraz tuz
Biraz nane
Biraz reyhan
Yarım cay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Tenceremize suyumuzu koyuyoruz kaynamaya başlayınca et bulyonumuzu biraz tuz bir kasık sıvı yağ koyuyoruz ve mantılarımızı haşlanmaya bırakıyoruz. Mantılarımız haşlanınca kevgırle bır borcama alıyoruz. Bu arada bır tavada tereyağı ve salcamızı kavuruyoruz iyice kokusu gelmeye başlayınca mantımızın tencerede kalan suyundan bir kapce alıp salçamızı azcık acıyoruz sos kıvamına gelince içine varsa bi tutam reyhan atılabilir kaynamaya başlayınca sosumuz hazır. Bu sosu mantının üzerine döküp onun üzerinede sarımsaklı yogurt döküyoruz onun üzerine de cezvede tekrar az yağ ile salça kızdırıp dökülür. Azda nane serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder