1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 baş kuru soğan
1 demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 demet taze soğan
2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz)
3 su bardağı su (gerekirse yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)
Yeteri kadar tuz
Nar ekşisi
1 limon
kimyon
pul biber
karabiber
Yapılışı
Mercimek köftesi yapmak için mercimekler yıkanır, ayıklanır ve iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir. Soğan ince kıyılarak sıvı yağda salça ile kavrulur. Ocaktan alınarak mercimeklere eklenir. İnce kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan, nar ekşisi, limon suyu ve baharatlar da ilave edilir. Biraz soğuduktan sonra bütün malzemeler el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Köftelere şekil verilerek marul veya roka yaprakları üzerine dizilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder