Uç yufka
4 patates
1 soğan
1 kaşık salça
3 kaşık sıvıyağ
Maydanoz ( isteğe göre)
Tuz
Karabiber
Arası için:
Bir kase yoğurt ve yağ karışımı
Yapılışı:
Öncelikle patateslerimizi haşlayalım. Bir yandanda soğanlarımızı sıvıyağda güzelce kavuralım ve salçayıda ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım daha sonra haşlayıp ezdiğimiz patatesleride ilave edelim. Tuz ve karabiber de ekliyoruz. İçimiz hazır. Diğer yandan bir tavayı yağlıyoruz yufkalarımızı bir kat diziyoruz üzerine yoğurt, yağ karışımı sürüp tekrar yufka koyuyoruz ve üzerine patatesli harçtan döşüyoruz ve tekrar üzerine yufka seriyoruz ve yoğurt yağ karışımı duruyoruz ve bir kat daha yufka koyup tavada altını üstünü güzelce kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder