15 Ocak 2016 Cuma

Havuç Tarator


Malzemeleri:
4 tane havuç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 kase yoğurt
Mayonez

Yapılışı:
Havuçları soyup yıkıyoruz, sonrada rendeliyoruz. Tavaya sıvı yağımızı koyuyoruz. Üzerine de sarımsakları küçük küçük doğrayıp koyuyoruz. Ocağın altını açıyoruz ve sarımsakları biraz soteledikten sonra havuçları koyup karıştırıyoruz. Üzerine tuz koyuyoruz. Tavanın ağzını da kapatıyoruz. Bütün suyunu çektikten sonra ocaktan alıyoruz. Sıcaklığı gittikten sonra yoğurt ve mayonezle karıştırıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder