Malzemeler:
Köfte harcı için:
Yarım kilo kıyma
Yarım bayat ekmek
1 adet kuru soğan
1 kaşık yoğurt
1 kaşık salça
2 diş sarımsak
kimyon
karabiber, tuz, yenibahar
Köfte harcı için:
Yarım kilo kıyma
Yarım bayat ekmek
1 adet kuru soğan
1 kaşık yoğurt
1 kaşık salça
2 diş sarımsak
kimyon
karabiber, tuz, yenibahar
Püre:
4 tane orta boy haşlanmış patates
Yarım çay bardağı süt
1,5 yemek kşğ tereyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
tuz
4 tane orta boy haşlanmış patates
Yarım çay bardağı süt
1,5 yemek kşğ tereyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
tuz
Sosu:
1 yemek kaşığı salça
Yarım bardak su
1 yemek kaşığı salça
Yarım bardak su
Üzerini süslemek için:
Kaşar peyniri(dilimleyin veya rendeleyin)
Domates
Yeşilbiber
Kaşar peyniri(dilimleyin veya rendeleyin)
Domates
Yeşilbiber
Yapılışı:
İlk önce köftemize başlayalım yoğurma kabına kıymayı, soğanı, ekmek (ekmeği ben kıyma alırken yarım kilo kıyma için yarım ekmeği birlikte çektiriyorum), kimyon, karabiber ve tüm malzemeleri koyup özleşene kadar yoğurun. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda yuvarlayın. Elinizi ıslatıp başparmağınızla köftelerin içini oyarak çanak şekli verin.(çanaklar büyük olsun pişince küçülüyor) köfteleri yağlanmış fırın tepsisine sıralayın, 200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin. Kızaran köftelerin içlerini püre ile doldurun. Ben bol püreli seviyorum. Pürenin üzerine kaşar peyniri koyup, zevkinize göre domates ve biberle süsleyin. Hazırladığınız domates sosunu köftelerin kenarına dökerek, tepsiyi tekrar fırına koyun.İsteğe göre sos koymaya bilirsiniz Kaşarlar eriyip kızarana kadar fırında pişirin.
İlk önce köftemize başlayalım yoğurma kabına kıymayı, soğanı, ekmek (ekmeği ben kıyma alırken yarım kilo kıyma için yarım ekmeği birlikte çektiriyorum), kimyon, karabiber ve tüm malzemeleri koyup özleşene kadar yoğurun. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda yuvarlayın. Elinizi ıslatıp başparmağınızla köftelerin içini oyarak çanak şekli verin.(çanaklar büyük olsun pişince küçülüyor) köfteleri yağlanmış fırın tepsisine sıralayın, 200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin. Kızaran köftelerin içlerini püre ile doldurun. Ben bol püreli seviyorum. Pürenin üzerine kaşar peyniri koyup, zevkinize göre domates ve biberle süsleyin. Hazırladığınız domates sosunu köftelerin kenarına dökerek, tepsiyi tekrar fırına koyun.İsteğe göre sos koymaya bilirsiniz Kaşarlar eriyip kızarana kadar fırında pişirin.
Sosun Yapılışı: Bir kaşık salçayı sıvı yağda kavurun, üzerine bir buçuk bardak sıcak su ve tuzunu ekleyip bir taşım kaynatın
Pürenin Yapılışı: Haşlanmış patatesleri sıcakken derince bir kaba koyun, üzerine tereyağı, süt, tuz ve kaşar peyniri ilave edin ve patates ezici ile ezin iyice malzemeler karışınca püre hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder