2 Ocak 2016 Cumartesi

Körili Balık


Malzemeler:
1 adet çipura balığı
2 adet patates
1 adet soğan
Bir tutam köri
Bir tutam tuz
İki tatlı kaşığı zeytinyağ
Bir cay kaşığı tereyağ
1 adet Limon
Yapılışı:
Balığımızı güzelce yıkayıp ayıklıyoruz, patatesleri soyuyoruz, kup kup doğruyoruz, soğanlarıda piyazlık doğruyoruz, bir kapta soğan ve patatesleri yağ, köri, Tuz ile karıştırıp borcama yayıyoruz, üzerine körilemiş ve tuzlamış olduğumuz balığımızı koyup balığın üzerine yarım limon sıkıp tereyağını sürüyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 230 derecede 20-25 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder