6 Ocak 2016 Çarşamba

Bayat Ekmek Köftesi



Malzemeler:
1 adet bayat ekmek
Yarım çay bardağı ince bulgur
1.5 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı ceviz
Yarım baş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Su

Yapılışı:
Bayat ekmeklerin içleri ufalanır. Bulgur sıcak suyla yumuşatılır. Domates salçası az suyla seyreltilir. İçine pul biber atılarak karıştırılır. Ufalanan ekmeklerin içine yumuşayan bulgur, salça, rendelenmiş sarımsak, kimyon, tuz, karabiber, ince çekilmiş ceviz, zeytinyağı katılır ve yoğurulur. Elde edilen hamurdan küçük parçalar kopartılır. Elle sıkılarak şekil verilir ve arzuya göre marulla birlikte servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder