
Malzemeleri:1 lt süt
2 çay bardağı pirinç
1 litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 -2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağ
tarçın
2 çay bardağı pirinç
1 litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 -2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağ
tarçın
Yapılışı:Sütlaç yapmak için öncelikle pirinci yıkayıp su ile ateşe koyun. Pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatın, soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin. Bu arada bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk süt ile açıyoruz. Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılık olmalı). Pirinç ununu tencereye ekleyin, ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Toz şekeri ve tereyağını ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.
Sütlacı kup yada kaselere paylaştırın. Soğuyunca sütlaçların üzerlerine tarçın, fındık veya hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sütlacı kup yada kaselere paylaştırın. Soğuyunca sütlaçların üzerlerine tarçın, fındık veya hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder