21 Ocak 2016 Perşembe

Hamsi Kuşu

Malzemeleri
1 kilo hamsi

İçi için:
100 gr kaşar peyniri rendesi
Biraz maydanoz(isteğe göre)
Tuz, karabiber, pul biber

Kızartmak için:
Mısır unu 
sıvı yağ
1 Yumurta
Galeta unu(isteğe göre)

Yapılışı:
Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklıyoruz. Su dolu bir kapta ezmeden bir kaç kez güzelce yıkıyoruz. Süzgece alıp suyunun süzülmesini sağlıyoruz. Diğer taraftan kaşar peynirini rendeliyoruz. Maydanozu, baharatları ve tuzunu da ekleyip karıştırıyoruz. Hamsilerden bir tanesini elimizin içine alıp bir tatlı kaşığı kaşarlı karışımdan ekleyip diğer bir hamsiyi de üzerine kapatıp elimizle yapışmasını sağlıyoruz. Sonra mısır ununa bulayıp, çırptığımız yumurtaya bulayıp tekrar mısır ununa (galeta ununada bulayabilirsiniz, galeta unu daha çıtır çıtır olmasını sağlıyor )buluyoruz tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz, Kızgın yağda kızarana kadar pişirip pişenleri havlu kağıt üzerine çıkartıyoruz. Fazla yağı süzülen hamsiler servise hazır, sıcak sıcak servis ediyoruz.

Hamsiyi bide bu şekilde deneyin derim :)) Şimdiden afiyet şeker olsun deneyen herkese:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder