2 Ocak 2016 Cumartesi

Kinder Süt Dilimi



Malzemeleri:

Keki için:

3 tane yumurta
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilya
1 paket 100 gr. kakao
1 su bardağı un


Kreması için:
400 gram krema ( hazır kutu 2 adet )
2 paket krem şanti
1.5 yemek kaşığı bal
2 damla limon suyu

Yapılışı:
Yumurtalar ve pudra şekerini iyice köpürene kadar çırpalım. Sırayla diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim. Kekimizi yağlı kağıt serilmiş 2 tane fırın tepsisine bölüştürün eşit miktarda olmasına dikkat edin. Kekimizi önceden ısıtılmış 225 derece fırında 10 dakika pişirelim ancak 7 dakika sonra kapağını açın havasını alın ki kabarmasın Fırından çıkan keklerin üstünü başka bir yağlı kağıt ile kapatıp varsa kabaran yerleri elimizle baskı yapıp düzeltelim. Keklerimiz soğurken kreması için olan malzemeleri karıştırıp koyulaşana kadar çırpalım. Buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlendirelim. İyice soğuyan keklerimizi ters çevirelim arasına kremamızı koyup spatula ile düzleştirelim üstüne ters çevirdiğimiz diğer kek ile kapatalım ve bir saat daha bekletelim. Sonra süt dilimi şeritler halinde (ben cetvelle kesiyorum) keselim. Daha sonra dınlerdirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder