14 Ocak 2016 Perşembe
Sütlü İrmik Tatlısı
Malzemeler:
1 litre süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı kadar tereyağ
Yapılışı:
Tereyağ harici tüm malzemeler tencereye alınıp koyulaşana kadar pişirilir.Kıvam alınca içine tereyağ ilave edilir ve eriyene kadar karıştırılır. Islatılmış borcama dökülüp ceviz,tarçın veya fındıkla süslenir.Ayrıca isterseniz araya bir kat bisküvi ve ceviz, bir katta muhallebiyi koyarak pasta şeklinde de yapabilirsiniz. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. İsterseniz üzerine çilek, çikolata, karamel soslarlada süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder