2 Ocak 2016 Cumartesi

Kısır


Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
Tarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
6-7 yaprak marul
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
 1 çay kaşığı pul biber
 1 çay kaşığı sumak
 İsteğe göre kornişon turşu
Yarım çay bardağı sıvı yağı
 1 limon

Yapılışı:
Öncelikle bulguru bir kaba alıp yıkıyoruz, sonra sumakla karıştırıp sıcak suyla ıslatıyoruz ve 20 dk demlenmeye bırakıyoruz. Bir tavada soğanı salça ile kavuruyoruz ve kısırlık bulgurumuzla karıştırıyoruz daha sonra baharatları limonu da ekleyip iyice karıştırıyoruz, yeşillikleri de doğrayıp karıştırın ve kısırımız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder