5 Ocak 2016 Salı

Çikolatalı Tart

Tart kek için:
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı seker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Üzerinin ganajı için:
1 paket bitter çikolata
1 paket sütlü çikolata
1 paket krema

Yapılışı:
Yumurta ile şekeri iyice çırpalım,
sonra diger malzemeleri de ekleyelim ve kek hamuru kıvamına getirelim. Yağlanmış tart kalıbına dökelim ve 180 derecede 15 dk pişirelim. Bir yandan da ganajımızı hazırlamaya başlıyoruz, çikolatayı benmari usulü eritip, kremamızla karıştırıyoruz ve ganajımızı 15 dk buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra soğuyan kekimize ganajımızı yayıp üzerini isteğinize göre süsleyebilirsiniz. Bir saat buzdolabında dinlendirip servis yapabilirsiniz. İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

İsteğe göre kek yerine tart hamuru da kullanabilirsiniz.
Tart hamur için
Malzemeler :
12 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta

Yapılışı:
Tart hamuru için un, oda sıcaklığındaki tereyağı, toz şeker, kakao bir araya getirilir ve ekmek kırıntısı görünümüne gelene kadar yoğurulur. Ardından yumurta kırılır ve yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edilir. Hamur buzdolabında 20 dakika bekletilir. Dolaptan çıktıktan sonra tereyağ ile yağlanan tart kalıbına döşenir. Çatalla delindikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirilir ve soğuması için bekletilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder