2 Ocak 2016 Cumartesi

Pizza


Mini Pizza
Malzemeler:
Yarım su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya (42 gr)
2 silme tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
un
Yapılışı:
Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, yaş maya ve şeker alınarak karıştırılır. (su ve süt karışınca el yakmayacak düzeyde ılık olması gerekiyor, mayanın daha iyi kabarması için) Mayanın erimesi sağlanır. Ardından sıvı yağ, tuz ve şeker de eklenerek karıştırılır. Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır. Önemli olan unu az miktarlarda ekleyerek yavaş yavaş iyice yoğurmak.Yoğurulan hamur 30-45 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine biraz bastırılıp salçalı su sürülür ve salam, sucuk,mısır, zeytin, kasar peyniri koyabilirsiniz., sonra 20 dakika kadar daha bekletilir. 180 derece fırında pişmeye bırakılır. Pişme süresi fırına göre değişebilir ama 20-25 dakika kadar bir sürede pişecektir.
Pizza:
Aynı tarifi yuvarlak borcamda yukarıdaki  bu şekildede yapabilirsiniz.
Tek puf noktamız, yoğurunca hemen borcama yayın malzemeyi koymadan mayalansın 20 dk sonra malzemeleri koyun biraz daha mayalansın sonra 180 dereceli fırına atabilirsiniz.
Puf puf kabaran, yumuşacık pizzalarımız hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder