Malzemeler:
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
1,5 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1,5 yemek kaşığı salça
tuz
pul biber
Yapılışı:
Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağ ve tereyağda pembeleşene kadar kavurun. Etleri ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin. Salçayı, tuzunu, pul biberini ilave edip biraz daha kavurun. Daha sonra sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup 10-15 dakika kadar daha kaynatın. Etler yumuşayınca daha önceden haşlanmış olan nohutları ekleyin. Beraber biraz daha kaynattıktan sonra ocağı kapatabilirsiniz.. Afiyet olsun…
Nohut nasıl haşlanır?
Nohutları bir akşam öncesinden suya koyup bekletin. Ertesi gün yumuşayan ve şişen nohutların suyunu süzüp sudan geçirin. Düdüklü tencerede pişirecekseniz nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyerek ocağa alın. Kaynadıktan sonra 10-12 dakika kaynatıp ocaktan alın. Normal tencerede pişirecekseniz daha uzun sürede nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanmış nohutları soğuduktan sonra derin dondurucuda muhafaza ederek çorba ve pilavlarda kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder